Professionele Storingsdiagnose

Professionele Storingsdiagnose
Misschien kent u het wel.. U bent onderweg naar uw bestemming en opeens begint er een oranje of rood lampje op uw dashboard te branden. Het feit dat er iets mis kan zijn aan uw auto baart u zorgen. Het wegnemen van deze zorgen heeft onze prioriteit!

Moderne auto’s beschikken over een tal van elektronische technieken. Veel onderdelen, sensoren en verbindingen die essentieel zijn voor de motor, zijn onderdelen waarin storingen kunnen optreden. Fiaitalia verzorgt een professionele storingsdiagnose.

Veel weggebruikers kiezen ervoor op deze signalen te negeren en blijven doorrijden met een mogelijk defecte auto. Het risico hiervan is er meer schade aan uw auto ontstaat. Dit brengt hoge reparatiekosten met zich mee en is daarnaast erg onveilig voor u en andere weggebruikers.

Fiaitalia beschikt over verschillende merkspecifieke diagnoseapparaten om de storingscode in uw Fiat, Alfa Romeo en/of Lancia te kunnen uitlezen. De storingscode geeft over het algemeen aan in welke richting we de oorzaak van de storing moeten zoeken. Als we de oplossing kennen nemen wij contact met u op. We geven u inzicht in de reden van de storing, de eventueel uit te voeren reparatiewerkzaamheden en de kosten die hiermee gepaard gaan.

U kunt uiteraard ook een maximaal bedrag aangeven voor het stellen van de diagnose.

Het kan bij complexe storingen voorkomen dat de oorzaak niet zo eenvoudig vast te stellen is, om er zeker van te zijn dat de oorzaak gevonden is moet er al de nodige tijd geïnvesteerd worden of onderdelen worden vervangen. Dan wet je dus eigenlijk achteraf pas wat de oorzaak is geweest. Gelukkig hebben we een heel behoorlijke voorraad onderdelen, zowel nieuw als gebruikt.

Lees ook het volgende artikel op onze site.

Door een storing tijdig en vakkundig te laten controleren en/of repareren voorkomt u de hogere kosten die optreden wanneer u doorrijdt met een defect.