Distributieriem vervangen

distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen? U kunt bij Autobedrijf Fiaitalia in Wijchen uitstekend terecht voor het vervangen van uw distributieriem. De monteurs van ons autobedrijf zijn gespecialiseerd in de merken Fiat, Alfa Romeo en Lancia.

De kosten voor het vervangen van de distributieriem zijn erg afhankelijk van het merk en type auto. Door ons merkspecialisme kunnen wij uw distributie vernieuwen tegen een gunstig tarief. Fiaitalia in Wijchen werkt alleen met onderdelen van originele kwaliteit, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw nieuwe distributieset een lange levensduur heeft.

HET BELANG VAN HET TIJDIG VERVANGEN VAN DE DISTRIBUTIERIEM

Het tijdig vervangen van de distributie is cruciaal voor het functioneren van de motor van uw auto. Wanneer u te lang doorrijdt met een distributieriem of een spanner of meelooprol die in slechte staat verkeert kan het gebeuren dat de ditributieriem breekt, dit met vaak ernstige motorschade als gevolg.

Bij het vervangen van de distributieriem controleren wij ook altijd uw waterpomp. Deze kan na verloop van tijd namelijk gaan lekken, waardoor het koelvloeistofniveau zakt en uw motor niet meer voldoende gekoeld wordt. Mocht het nodig zijn om uw waterpomp te vervangen, dan zullen wij van te voren contact met u opnemen.

VERVANGINGSTERMIJN DISTRIBUTIERIEM

Het onderhoudsinterval voor het vervangen van de distributieriem verschilt per merk en type. Voornamelijk bij bijvoorbeeld de Alfa Romeo Twin Spark motoren is de distributie erg gevoelig. In het onderhoudschema wordt een vervangingstermijn van 60.000 kilometer of één keer per 36 maanden aanbevolen, maar de praktijk leert dat dit echt uiterste waarden zijn.

Over het algemeen is de vervangingstermijn voor de distributieaandrijving in Nederland korter dan in andere Europese landen. De reden hiervoor is dat de motoren in Nederland relatief veel belast worden per gereden kilometer door veelvuldig filerijden. Twijfelt u over de vervangingstermijn van uw distributieriem? Raadpleeg hiervoor uw onderhoud- en serviceboek of neem contact op met Autobedrijf Fiaitalia in Wijchen.

Van alle voertuigen die bij ons in onderhoud zijn, worden de vervangingstermijnen en data opgeslagen in een database zodat we direct kunnen zien wanneer uw distributie vervangen dient te worden. Ook hebben we toegang tot de onderhoudsintervallen van alle Italiaanse auto´s, waardoor we u ten alle tijden van advies kunnen voorzien.